Saturday, November 5, 2011

Gujarati Khandavi



सामग्री

बेसन आधा कप
दही आधा कप
हल्दी १/२ चम्मच
चीनी १ चम्मच
अदरक का पेस्ट १/२ चम्मच
हरी मिर्च का पेस्ट १/२ चम्मच
राइ           १/२ चम्मच
नारियल २ चम्मच
नीम्बू का रस  २ चम्मच
८ से १० मीठी नीम (करी पत्ता)



विधि 


सबसे पहले कढ़ाही में बेसन, दही और पानी मिलकर अच्छी तरह फेंटे. नमक, चीनी अदरक और हरी मिर्च का पेस्ट डालकर मिलाएं . अब इसे गैस पर पकाएं जब तक की वह गाढ़ा न हो जाये और उसमें एक चमक सी आ जाए. अब एक प्लेट पर तेल लगाकर उसे चिकना कर लें. पेस्ट डालकर फेला दें. ठंडा होने के बाद इसकी पट्टियाँ काट कर रोल बना लें. तड़का लगाने के लिए तेल में राई और मीठा नीम डालें. खांडवी पर तड़का डालकर नारियल से गार्निश करें और सर्व करें.  



Sending this over to Kavi's Edible Entertainment Healthy Cooking Challenge and Smita's my Tasty Curry

8 comments:

  1. This plate is for me. So neatly rolled. You know what Deeksha, I am not very good at traditional recipes but I do love them and crave to make it.

    ReplyDelete
  2. Thank you so much Neetu. You must try it and I am sure you can make it.

    ReplyDelete
  3. Great step by step pics! Love the Khandvi!
    If its not to much trouble, please link back to my Healthy Lunch event if you can! (you have to mention both mine & Smita's link too)
    -
    Kavi | Edible Entertainment
    Ongoing event: Healthy Lunch Challenge

    ReplyDelete
  4. Khanvi looks yumm.Lovely traditional dish dear.

    ReplyDelete
  5. Unique and innovative recipe. Looks yummy and tempting. Very beautiful presentation.

    ReplyDelete
  6. This dish looks PERFECT...simple yet delish!

    ReplyDelete
  7. Thanks so much for linking your entry/ies to my HCC event & making it a huge success! Find your entry in the Roundup Part I , Part II or Part III (to be uploaded tomorrow)
    -
    Kavi | Edible Entertainment
    Please do participate in my ongoing events:
    Jingle All The Way &
    Microwave Easy Cooking

    ReplyDelete